Toggle Navigation

Over Mezelf

img

Ik ben Stephanie Schönberger, diëtiste en coach bij emotie-eten (RIZIV-nummer: 5-64675-59-601).


Na het behalen van mijn Bachelordiploma ‘Toegepaste Psychologie’ (2009), werd me duidelijk dat mijn interesse en passie evenzeer uitging naar gezondheids- of ziektegerelateerde thema’s die onze Westerse samenleving typeren. Een hectische levensstijl, ongezonde voedingskeuzes en sedentair gedrag spelen een belangrijke rol in het ontstaan van tal van aandoeningen zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, …


Dit heeft ertoe geleid dat ik ervoor gekozen heb de opleiding ‘Master in de gezondheidsvoorlichting en –bevordering’ te volgen. Dankzij deze opleiding en de specifieke gezondheidsgerelateerde vakken (biochemie, farmacologie, gezondheidspsychologie, fysiopathologie, theorieën van gedragsverandering, gezondheidspromotie, ...) heb ik de kans gekregen om meer inzicht te verkrijgen in de (preventieve) gezondheidszorg op populatieniveau.


Geprikkeld door deze kennis, besloot ik om mij te richten op een meer individuele begeleiding. In 2014 heb ik daarom de opleiding voedings- en dieetleer als werkstudent aangevat en succesvol afgerond. Begin 2018 heb ik me gespecialiseerd in ‘emotioneel eten’ (Artiva – Food & Vitality Coaching). Deze buitenlandse opleiding bracht al mijn interessevelden samen.